Lad mig hjælpe dig godt i gang med stofbleer...

...det er nemlig det jeg brænder for. Vi brugte stofbleer til den ældste fra han var 6 måneder. Ja, det startede såmænd med en prøvepakke fra tidligere ejer af Ko og Ko. Vi var hurtigt solgte og, det at bo på 5.sal uden skrald hver dag, var et hit. Og med en handyman i huset, var det ingen sag at opgradere det ældre tørrestativ uden for vinduet til et godt solidt et. Eigil stoppede med ble om dagen, da han var 23 måneder, og jeg opelvede at savne stofbleerne. Ja, man kan gå hen og blive helt glad for stofbleerne. Heldigvis brugte han stofble om natten et års tid derefter. Siden er der kommet en lillesøster til, og hun er den store tester herhjemme. Det er skønt at have hands on og være midt i ilden, når jeg vejleder nye som igangværende stofbleforældre.


Vi overtog Ko og Ko i maj 2015, mens jeg holdt barsel og byggede rede, flyttede Danmarks største stofblelager ind i et stort rum i vores nye hus. Det er skønt at være selvstændig og hjemmegående mor, og det er der planer om i et par år, ihvertfald. Altså det at gå hjemme med lillesøster, og have Eigil hjemme når det er det der skal til. Så hører I børn i baggrunden, er det bare derfor.


Om mig, så har jeg nået den alder, hvor jeg ofte glemmer, hvor gammel jeg er. Men jeg er 38 - jeg har to børn med min søde kæreste Rasmus og bor i en muremester villa i Italienskvarteret, tæt på Københavns centrum. Ko og Ko er mit 3. barn som jeg plejer og passer som en urtehave - forsøger at plante nye sorter og luge og gøde på de rette tidspunkter.

Jeg kunne skrive en masse om økologi og bæredygtighed, men er du kommet hertil, tror jeg du har samme kærlighed til vores omgivelser, som jeg har. For jeg brænder for alt, der følger med stofbleerne: Minus kemi, minus skrald og en bedre økonomi.


For det GØR en forskel, når vi tænker os om, og er bevidste om de valg vi tager - for os selv, for vore unger og for vort fælles miljø...både nu og i fremtiden.

KH LineHer fortæller Mette hvorfor butikken endte med at hedde "Ko og Ko"?
Mange spørger hvorfor det hedder Ko og Ko - og det er der egentlig mange dejligt fjollede grunde til. For det første synes jeg køer er skønne, landlige og charmerende, for det andet er ordet KO godt at have i øKOlogiske sammenhænge, for det tredje er navnet kort og fjollet nok til at være nemt at huske.

Men måske som det vigtigste, så havde jeg ikke noget egentligt valg ;) Da jeg sad og lavede skitser til logoet, møvede køerne selv frem på papiret - de ville bare med :) Og siden er det blevet til en masse postkort og plakater med køer der opfører sig mærkeligt - det ville ikke rigtig være muligt hvis butikken bare hed "Den Økologiske Stofblebutik" eller noget andet kedeligt...vel? :)

I starten lavede jeg selv alle køerne, men nu er begge mine drenge med, når der skal findes på nye køer - foruden at jeg som stolt mor kan berette, at min ældste søn har skrevet en del af historierne i "Godnat-malebogen"