Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Vask af moderne stofbleer og indlæg

Husk at knappe eventuelle indlæg ud eller tage dem ud af lommebleen, før bleen lægges i wetbaggen. 

Ingen brug første gang, skal bleen/indlægget vaskes så de naturlige olier og urenheder bliver vasket væk. Naturlige materialer som bomuld, bambus og hamp skal vaskes flere gange før de opnår optimal sugeevne - så synes du ikke indlæggene er fantastiske efter de første par vaske, så skal det nok komme!

Vær opmærksom på at naturlige materialer typisk vil krybe mellem 5-10% efter første vask.

Tjek altid plejeetiketten på din vare og følg instruktionerne.

Her er nogle generelle retningslinjer som er gode at følge, når man vasker moderne stofbleer.

  • Vask hver 2. - 3. dag. Har du ikke nok bleer, så kan du køre et skylleprogram hver 2. dag og vaske når du har nok.
  • Fjern afføring fra bleen inden den lægges til vask. Husk at amme- og flaskebæ er vandopløseligt og kan kommes direkte i wetbaggen. Hvis du vil undgå ammebæ pletter, så kan du med fordel bruge Disanas amme-bæ papir. Ved overgangsbæ og fast afføring, kan du med fordel bruge papirsindlæg, som gør det nemmere at fjerne afføringen. Alt papirindlæg anbefaler vi at putte i skraldespanden og ikke toilettet, da det på sigt kan stoppe afløbet.
  • Start med et skylleprogram eller "pre-wash", inden hovedvasken så bleerne bliver skyllet godt igennem.
  • Brug ikke skyllemiddel, vandafvisende blecremer eller tilsætningsstoffer, f.eks. eddike eller æteriske olier.
  • Du skal hverken have for meget eller for lidt vand i vaskemaskinen. 
  • Tilføj den anbefalede mængde vaskemiddel, der er angivet på vaskemidlets etiket. Vi har et stort udvalg af økologisk vaskemiddel, som er velegnet til vask af moderne stofbleer. 
  • Vask ved 60 grader og brug gerne max 1200 omdrejninger på din centrifuge. Rene bomuldsartikler kan typisk vaskes ved 95 grader, men vi anbefaler max 60 grader for at minimere unødvendig slidtage.
  • PUL eller TPU covers skal oftets lufttørre. Det meste andet kan gå i din tørretumbler ved lav varme (tjek plejeetiketten), men vi anbefaler at minimere brugen af tørretumbleren af hensyn til miljøet. 
  • Hvis du bor i et område med meget kalk i vandet, kan de blive stive/hårde over tid samt miste sugeevne og begynde at lugte. Her hjælper det at bruge afkalkning ved HVER vask. Trænger dine bleer til at blive strippet, kan du følge Ko og Ko's guide her
  • Afkalk din vaskemaskine én gang om måneden. Vi anbefaler citronsyre fra Matas.

Jeg anbefaler altid at vaske så miljøvenligt som muligt, for at mindske CO2 aftrykket og forlænge holdbarheden på materialerne.