Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Dyneguide - Find den rigtige dyne fra Cocoon Company

Find den rigtige dyne fra Cocoon Company: Kapok, Merino uld, Amazing Maze eller Silke.

En god nattesøvn er afgørende for vores generelle helbred og velvære. Derfor er det vigtigt at vælge en dyne, der passer præcist til dine individuelle behov og præferencer. Cocoon Company tilbyder et bredt udvalg af allergivenlige og økologiske dyner, der er skræddersyet til dig. Vi ved, at det kan være udfordrende at finde den rette dyne, men fortvivl ikke - vi har udarbejdet en dynevejledning, der vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Dun isolerer og kapok regulerer

Vigtige faktorer at overveje, når du vælger en Cocoon dyne, er dens anvendelighed året rundt og dens evne til at tilpasse sig varierende temperaturer. Vores dyner er klassificeret som sval, lun eller varm, selvom det er vigtigt at bemærke, at en varm Amazing Maize eller Heavy Merino Wool dyne ikke kan sammenlignes direkte med en varm traditionel fjer- eller dundyne. Traditionelle fjer- eller dundyner er meget isolerende, mens dyner med uld eller majs er mere fokuseret på temperaturregulering end isolering.

Normalt vurderes kvaliteten af en traditionel fjer- eller dundyne ud fra dens bæreevne og isoleringsevne. Bæreevne beskriver mængden af stillestående luft i dynens fyld og er ofte forbundet med lette og fyldige dyner. Bæreevne er også en indikator for dynens isoleringsevne, der er vigtig, når det gælder at holde kroppen varm og kulden ude. Men en ulempe ved god isoleringsevne er, at dynen kan blive for varm og forhindre effektiv varmeudledning, hvilket kan resultere i sveden og ubehagelig varme under dynen. Derfor anbefaler vi at vælge en dyne, der prioriterer reguleringsevne frem for isoleringsevne, så overskydende varme og fugt kan ledes væk fra kroppen, når det er nødvendigt.

Kapokdyner er bedst til at regulere din temperatur, kontra dundyner

En kapokdyne er et godt alternativ til en traditionel fjer- eller dundyne, da den bedre tilpasser sig din kernetemperatur takket være dens fremragende reguleringsevne. Kapokfiberen er åndbar og fremragende til at regulere varme og transportere fugt væk fra kroppen. I modsætning til fjer og dun optager kapokfiberen ikke fugt, da den har en naturlig vandafvisende egenskab. Det betyder, at en kapokdyne ikke føles fugtig at sove med.

Det bedste valg af dyne afhænger af dine individuelle præferencer, sovemiljøet og din krops evne til at regulere kernetemperaturen. Med vores dynevejledning er vores mål at hjælpe dig med at finde en dyne, hvor du hverken sveder eller fryser.

Husk at vælge den dyne, der bedst passer til dine behov og præferencer. Hvis du har tendens til at svede om natten, kan en kapokdyne eller en let Merino Wool dyne være et godt valg på grund af deres åndbarhed og evne til at transportere fugt væk fra kroppen. Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for mere specifik rådgivning, er du velkommen til at kontakte mig på kontakt@koogko.dk for at få ekstra vejledning i valget af den rigtige dyne.

Nederst på siden kan du se en guide til at finde den perfekte dyne til junior og voksen.

Hvis du leder efter en dyne til en baby, er det vigtigt at vælge en, der hjælper med at bevare en konstant kropstemperatur. Nyfødte babyer har svært ved at regulere deres egen temperatur, og derfor er et kropsneutralt sovemiljø afgørende. Cocoon Company tilbyder specielle dyner og puder til babyer, der er designet til at skabe et behageligt og trygt sovemiljø. Her ser du en oversigt over de forskellige typer af babydyner, og deres egenskaber:

Oversigt over babydyner.
Oversigt over babydyner.

Her finder du en god oversigt til at den den perfekte dyne til junior og voksen:

Se her hvilken dyne du skal gå efter.
Se her hvilken dyne du skal gå efter.

Oversigt over typer af dyner.
Oversigt over typer af dyner.

Oversigt over typer af dyner.
Oversigt over typer af dyner.


Related blog posts

 • Hvor mange moderne stofbleer har jeg brug for?

  Malene

  Hvor mange moderne stofbleer har jeg brug for?

  Indkøbsliste til en god begyndelse

  Noget er uden tvivl need to have, mens andet er nice to have, det gælder også i stofbleregi. Listen her er skrevet ud fra hvad beregnet som en mellemting mellem det helt skrabede, og den erkendelse, at er der for få bleer, så bliver det for stressende med vask.

  Nedenfor kan du læse lidt om ting der er ret smarte at anskaffe sig, men som man godt kan leve uden.

  Desuden vil jeg komme med nogle eksempler på “startpakker”, alt efter hvilken type bleer du har tænkt dig at bruge 🙂

  Hvor mange bleer har jeg brug for?

  Tommelfinger-reglen her er at have til minimum 25 bleskift ekslusiv natbleer. Så passer det med, at du kan vaske hver 2.-3.dag. Det er meget normalt med 6-8 bleskift i døgnet – Lidt oftere når baby er helt lille og færre når I nærmer jer blefri-tid… Så enkelt kan det siges, med antallet af bleer 🙂 og husk det altid er nemt at supplere op hvis i finder ud af at i mangler. 

  TJEKLISTE

  • Dagsbleer til 25-30 bleskift (lidt flere til nyfødte - 30-45 bleskift alt efter hvor mange afføringer dit barn har)
  • Natbleer til minimum 5 bleskift (2-3 flere hvis du bruger 2 bleer pr. nat) 
  • Vandtæt lag til dine natbleer. Hvis uld, så 2 bukser. (Husk Lanolin). Hvis PUL så 3-4 covers.
  • Ekstra boostere til hhv. dags- og natbleer, altefter hvilke bleer du har valgt og hvor meget dit barn tisser.
  • Wetbags, 2 store og 1-2 små.
  • Ca 30-40 vaskeklude til bleskift (kan naturligvis bruges senere til vask af hænder og munden)
  • Fleeceindlæg eller blepapir

  Boostere

  Udover selve stofbleerne er det en god idé, at have lidt ekstra tilbehør – især nogle ekstra indlæg, eller boostere, som man også kalder dem. 

  Med en ekstra stak boostere har du også altid mulighed for, at øge sugeevnen i dine stofbleer efter behov. F.eks. til om natten, i vuggestuen, til de længere lure i løbet af dagen eller hvis du ved, at baby har fået mere at spise end normalt.

  Få flere tips til hvad du skal gøre når baby tisser meget HER!

  Bodyforlængere – Spar en tøjstørrelse

  Mange bliver lidt irriterede når de skifter til stofbleer, for det kan være svært at få bodystockingen til at nå rundt, især hvis du bruger formsyede bleer, eller mange indlæg fordi dit barn tisser meget. Til natbleløsningen er en bodyforlænger stort set uundværlig 🙂 Og indrømmet: Børn vokser jo hurtigt nok i forvejen, og det kan virke helt urimeligt at skulle gå en hel tøjstørrelse op på grund af bleerne. Det er der dog en løsning på: Bodyforlængere.

  … Og så lige en tilføjelse til bekymringen om at det er “spild af tøj” når du skal købe 5-6 nye bukser ved stofblestart, fordi blenumsen er “vokset” eksplosivt = Når dit barn smider bleen, vil du opleve at du nærmest kan gå en tøjstørrelse ned, eller blive virkelig længe i den du brugte med ble under. Pludselig er numsen nemlig MEGET lille igen, i forhold til hvad I er vant til 😉

  Opbevaring af beskidte bleer

  Vælg store wetbags med elastikkant hvis du bruger blespand, vælg lange wetbags med lynlås hvis du vil have gulvet fri og have den hængende på knage. Et par wetbags til tur er fantastisk – Om du er til babysvømning og har badetøj, våde støvler fra vuggestuen eller 3-4 beskidte bleer efter besøg hos familien med hjem, så er en rejsewetbag svaret. De fås sågar til opbevaring af madpakken, men det er jo en helt anden snak. Wetbags er i hvert fald geniale, og du skal nok blive glad for dem – Især med tanke på alle de poser du sparer. Det er flere tusinde plasticposer pr barn, vi taler om her.

  Vask og pleje

  Det er en god ide at vælge et flydende, parfumefrit vaskemiddel og brug den korrekte mængde vaskemiddel til mængde af tøj og vandets hårdhed. Du kan læse mere om vask under fanen Vask og håndtering.

  Skal du bruge uldbukser så husk lanolin, så du kan gøre dem vandtætte. Læs mere om lanolinbehandling HER.

  Det er bøvlet at have for få stofbleer

  Det kan være fristende at tænke at jeg klarer mig med det halve antal, og forståeligt nok, da det jo er en større udskrivning. Men for de fleste vil det blive for bøvlet i længden og bliver det for bøvlet er det nemt at give op. Er det økonomien der driller, så suppler hellere med nogle af de billigere stofbleer, for at strække budgettet (for eksempel kan du komme langt med nogle billige prefolds eller indlæg og et cover i PUL eller uld til at lægge dem løst i).

  Det slider også unødig hurtigt på bleerne, hvis de vaskes hver dag. Så vil du gerne bruge stofbleer fuld tid, så er det godt at bruge reglen med antal bleer, og vaskedage 😀 SÅ har du investeret i en langtidsholdbar løsning.

  Det er en god idé, ikke at lade stofbleerne ligge for længe efter de er blevet beskidte – og 2-3 dage er max. Får de lov at ligge meget længere har pletter og skjolder det med at fæstne sig i bleerne og den vandtætte belægning kan også blive beskadiget. Du kan læse meget mere om vask af stofbleer HER!

  Eksempler på Stofblepakker

  – Start rigtigt ud.

  Nogle ting varierer meget, altefter om du vil bruge AIO’s, bindebleer eller ai2-systemer. Derfor kommer jeg lige med et par eksempler på hvad du skal bruge af de forskellige ting, hvis du vælger en bestemt løsning. Mit generelle forslag er at bruge formsyede bleer (eller bindebleer eller prefolds) med uldbuks eller cover af PUL over til natten. Det er den løsning der suger bedst, er behageligst for huden og generelt har størst succesrate. Der er enkelte bleer der suger godt indenfor de forskellige typer af AIO, Lommeble og Ai2-bleer, som jeg anbefaler til nat. Har du ikke lyst til at bruge deciderede natbleer, så trækker du selvfølgelig bare antallet af “natbleer” fra, og køber dét ekstra af dem du bruger til dag 🙂

  Vil du bruge stofbleer fra fødslen?

  Til dag og nat skal du bruge:

  • Minimum 40 af den type bleer du ønsker at bruge, det kan fx være:
  • 40 gammeldags eller bindebleer eller
  • 45 formsyede eller prefolds i små størrelser (længere tørretid)
  • 4-6 par uldblebukser eller 8-12 PUL/TPU covers
  • evt. 3-4 snappis (hvis du vælger gammeldags)

  Eller

  • 40 AIO/lommerbleer i størrelse newborn

  Andet:

  • Stofklude til at tørre numsen ved bleskift
  • Wetbags til tur og til derhjemme
  • 10 bambusindlæg som ekstra boostere
  • Evt. papirsindlæg eller 40 fleeceindlæg. Amme/flaskebæ er dog 100% vandopløseligt og det vasker derfor nemt ud.
  • Til de helt små behøver du ikke en egentlig natbleløsning før de begynder at sove længere stræk.

  Vil du bruge AIO’s eller Lommebleer?

  Til dagsbrug skal du have:

  • 25-30 lommebleer eller AIO

  Til natten:

  • 5 formsyede bleer til nat
  • 2-3 uldblebuks til nat eller 2-3 PUL-covers. (Husk Lanolin, hvis du vælger uld)

  Andet:

  • 10 bambusindlæg som ekstra boostere
  • Papirsindlæg eller 25-30  fleeceindlæg
  • Stofklude til at tørre numsen ved bleskift
  • Wetbags til tur og til derhjemme

  Vil du bruge ai2-bleer?

  Dagsbrug:

  • 8-12 covers
  • 25-30 indlæg

  Til natten:

  • 5 formsyede bleer til nat
  • 2-3 uldblebuks til nat eller brug dine covers fra ai2-løsningen (Husk Lanolin, hvis du vælger uld)

  Andet:

  • 10 bambusindlæg som ekstra boostere
  • Papirsindlæg eller 25-30 fleeceindlæg
  • Stofklude til at tørre numsen ved bleskift
  • Wetbags til tur og til derhjemme

  Vil du bruge bindebleer, formsyede eller prefolds i døgndrift?

  Bleer:

  • 25 bindebleer/gylpeklude samt 25 prefolds eller andre boostere (bleerne suger ikke meget i sig selv) ELLER
  • 25 prefolds ELLER
  • 30 formsyede (længere tørretid)

  Vandtæt lag:

  • 3-4 uldblebukser ELLER (Husk Lanolin, hvis du vælger uld)
  • 8-12 covers af PUL eller TPU.

  Det er også muligt at blande så man både har nogle uldbukser og nogle PULcovers 😉

  Andet:

  • 10 bambusindlæg som ekstra boostere
  • + 10 prefolds og 5-10 ekstra indlæg hvis du vælger bindebleer/gylpeklude
  • Papirsindlæg eller 25-30 fleeceindlæg
  • Stofklude til at tørre numsen ved bleskift
  • Wetbags til tur og til derhjemme
  Læs mere
 • Hvordan stripper jeg mine stofbleer?

  Malene

  Hvordan stripper jeg mine stofbleer?

  Strip dine stofbleer – når de lugter eller ikke suger ordentligt

  Du vil nok komme til at opleve fra tid til anden, at stofbleerne kommer til at lugte fælt. Altså når de skulle være rene (er det før vask, er der en helt naturlig forklaring på lugten, hehe 😉 )

  Lugten er lidt hamper og ammoniak-agtig - men bare rolig, DU har ikke gjort noget galt og der er ikke noget i vejen med dine stofbleer - de skal bare lige have en grundig rens. 

  Stripning lyder umiddelbart lidt halv-lummert, men bare rolig, det er helt ærbart når vi taler stofbleer 😉 Stripning af moderne stofbleer er en proces, hvor man fjerner ophobede rester af vaskemiddel, mineralske aflejringer og andre stoffer fra stofbleer. Formålet med stripning er at gendanne bleernes absorberevne og fjerne eventuel dårlig lugt eller opbygning af urenheder.

  Der kan også være flere årsager til, at man kan have behov for at strippe moderne stofbleer. Her er nogle almindelige årsager:

  1. Ophobede rester af vaskemiddel: Over tid kan vaskemiddelrester opbygges i stofbleerne, især hvis du bruger overdrevne mængder af vaskemiddel eller vasker ved lavere temperaturer, hvor vaskemidlet muligvis ikke fjernes fuldstændigt. Disse ophobede rester kan reducere bleernes absorberingsevne og forårsage dårlig lugt - puhaa.
  2. Mineralske aflejringer: Hårdt vand eller brug af ikke-anbefalede vaskemidler kan føre til ophobning af mineralske aflejringer på stofbleerne. Disse aflejringer kan reducere bleernes absorberingsevne og forårsage dårlig lugt.
  3. Dårlig lugt: Hvis stofbleerne udvikler en vedvarende dårlig lugt, der ikke fjernes ved normal vask, kan det være et tegn på ophobede rester af urin, afføring eller vaskemiddel, som kræver en grundigere rengøring.
  4. Nedsat absorberingsevne: Hvis bleerne begynder at lække eller ikke absorberer så effektivt som tidligere, kan det skyldes en ophobning af stoffer, der forhindrer bleerne i at absorbere korrekt. Dette kan omfatte vaskemiddelrester, mineralske aflejringer eller stofbleematerialers naturlige nedbrydning over tid.
  5. Misfarvning eller pletter: Hvis stofbleerne bliver misfarvede eller har pletter, der ikke fjernes ved almindelig vask, kan stripning være nødvendig for at gendanne deres udseende.

  Det er vigtigt at bemærke, at stripning af bleer ikke bør udføres rutinemæssigt, da det kan være hårdt for bleerne og påvirke deres holdbarhed over tid. Det anbefales normalt at strippe bleer kun når det er nødvendigt, når du oplever specifikke problemer som dårlig lugt, nedsat absorberingsevne eller misfarvning.

  Dette afsnit er langt, beklager på forhånd!... jeg håber du kan følge med til bunden. For mig, er det vigtigt at den viden jeg deler ud af er velbegrundet og udspringer af en forklaring, så man ikke gætter i blinde.

  Hvad stripper man med?

  Til at strippe bleer, kan du bruge Grovias Mighty bubbles, natron, vaskesoda og natriumpercarbonat (fleckensalt). Her er en forklaring på forskellen i forhold til vask og stripning af bleer.

  Jeg er selv den nørdede type og synes det er super interessant at dykke helt ned i kemien, for andre er det ligegyldigt.. derfor kommer her en kort og en lang version 😊

  Den korte:

  Natron: Natron kan bruges som en mild blødgører og lugtfjerner under vask af bleer. Det kan hjælpe med at regulere pH-værdien i vandet og fjerne lette pletter og lugt. Det er også nyttigt til generel rengøring og vedligeholdelse af bleer. Kan bruges til let stripning. Mest skånsomt, og mindst effektivt. Kan bruges oftere og kan bruges ved 40 grader.

  Vaskesoda: Vaskesoda er mere kraftfuld og bruges til at fjerne snavs, pletter og lugt mere effektivt. Det kan bidrage til at fjerne ophobede rester af vaskemiddel og mineralske aflejringer under stripning af bleer. Kan bruges til hård stripning. Hårdt for bleerne og effektivt. Brug kun ved behov og på 60 grader.

  Natriumpercarbonat: Natriumpercarbonat er specielt nyttigt til stripning af bleer. Dens blegende og desinficerende egenskaber hjælper med at fjerne pletter, misfarvninger og lugt mere effektivt. Det bruges normalt som et supplement til stripning for at gendanne bleers hvide farve og fjerne stærke pletter. Kan bruges til hård stripning. Hårdt for bleerne og effektivt. Brug kun ved behov og på 60 grader.

  Det er vigtigt at bemærke, at stripping af bleer med vaskesoda og natriumpercarbonat ikke bør udføres for ofte, da det kan være hårdt for bleerne og påvirke deres holdbarhed over tid. Det anbefales normalt at strippe bleer kun når det er nødvendigt.

  Den lange:

  Natron (bagepulver): Natron (også kendt som bagepulver eller natriumbicarbonat) er en kemisk forbindelse kendt som NaHCO3. Det bruges ofte som et hævemiddel i bagning på grund af dets evne til at frigive kuldioxid ved opvarmning. Natron er svagt alkalisk og kan bruges til at regulere pH-værdien i vandet. I vask kan natron bruges som en mild blødgører, lugtfjerner og let rengøringsmiddel – det er det mindst kraftfulde.

  Natron kan derfor bruges til generel rengøring og let vedligeholdelse af bleer, da det er skånsomt og let tilgængeligt. Natron er mere aktivt ved lavere temperaturer og kan bruges effektivt ved køligere vask. Du kan derfor køre en let stripning på 40 grader, hvilket er mere miljøvenligt og skånsomt for bleerne end 60 grader.

  Vaskesoda (natriumcarbonat): Vaskesoda (også kendt som sodaaske eller natriumcarbonat) er en kemisk forbindelse kendt som Na2CO3. Vaskesoda er mere alkalisk end natron og har stærkere rengøringsegenskaber og bruges i vid udstrækning som et kraftfuldt rengøringsmiddel i hjemmet. Det har evnen til at fjerne snavs, fedt, pletter og lugt. Vaskesoda kan også bruges som et blødgøringsmiddel og for at regulere pH-værdien i vandet under vask.

  Det kan hjælpe med at fjerne snavs, pletter og lugt mere effektivt end natron. Vaskesoda kan derfor bruges til stripning af stofbleer og kan være nyttig til at fjerne ophobede rester af vaskemiddel og mineralske aflejringer. Det er vigtigt at være forsigtig med brugen af vaskesoda på sarte stoffer eller farver, da den stærke alkalitet kan være for aggressiv mod stofferne.

  Vaskesoda kan bruges som et tilsætningsmiddel sammen med dit almindelige vaskemiddel. Det kan forbedre vaskens effektivitet ved at øge rengøringskraften og reducere hårdheden i vandet. Jeg anbefaler det ikke, fordi det er for krads mod bleerne – brug det kun til stripning.

  Natriumpercarbonat: Natriumpercarbonat er en kemisk forbindelse dannet af natriumcarbonat (vaskesoda) og brintperoxid (H2O2). Natriumpercarbonat, det er et hvidt krystallinsk faststof og er kendt for sine blegende og desinficerende egenskaber. Natriumpercarbonat er mest aktivt ved højere temperaturer, typisk 40-60°C. Ved disse temperaturer nedbrydes natriumpercarbonat og frigiver ilt, der bidrager til rengøring og pletfjerning. Frigivelsen af ilt hjælper med at fjerne pletter, misfarvninger og lugt.

  Natriumpercarbonat bruges ofte til at genoprette bleers hvide farve og for at fjerne stærke pletter og lugt under stripning af bleer.

  Natriumpercarbonat kan bruges som et tilsætningsmiddel sammen med dit almindelige vaskemiddel. Gør det ikke hver gang – det vil være for krads! Brug det kun til stipning eller en let opfrisker engang i mellem. Brug det gerne til at holde dine hvide lagner og sengebetræk hvide og rene – det virker perfekt.

  Hvordan stripper jeg dem så?

  Vask uden sæbe først

  Det kan aldrig skade noget som det første at køre et langt bomuldsprogram på 60 grader, kun med Ulrich Naturlichs afkalker i vaskemiddel- og skyllemiddelskuffen (altså ingen sæbe). Hold øje med vasken undervejs, og bemærk om der er sæbe i luen. Ophobet sæbe kan sagtens være årsagen til dine problemer. 

  Dybere rens

  Hvis problemet er længerevarende eller du har købt bleer brugt, er der behov for en grundig stripning – det kan du gøre med og uden vaskemiddel med enzymer. Bruger du Ulich Natürlichs vaskemiddel uden enzymer, er dette også fint.

  Tilsætning af et vaskemiddel med enzymer under stripning af bleer kan bidrage til at forbedre effektiviteten. Enzymer er proteiner, der hjælper med at nedbryde organisk materiale som snavs, pletter og urenheder, der kan akkumulere på stofbleer.

  Ved at bruge et vaskemiddel med enzymper under stripning af bleer kan enzymerne bidrage til at fjerne de ophobede rester af vaskemiddel, mineralske aflejringer og andre stoffer mere effektivt. Enzymerne hjælper med at nedbryde og løsne disse materialer, hvilket gør det lettere for vaskesoda og vandet at skylle dem væk.

  I forhold til stripning af bleer kan både vaskesoda og natriumpercarbonat være effektive, men de har forskellige egenskaber. Vaskesoda hjælper med at fjerne ophobede rester og urenheder, mens natriumpercarbonat har en blegende virkning og kan hjælpe med at fjerne stærke pletter og lugt.

  Nå.. tilbage til hvordan:

  Du kan som mange andre bruge Grovia's Mighty Bubbles, som indeholder alt hvad du skal bruge i en tab. 

  • Grovia mighty bubbles - 20 styks
   Stripning af moderne stofbleer
   Dyb og effektiv rens af vasketøj

   GroVia

   Grovia mighty bubbles - 20 styks

   189,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 1 l - økologisk
   Køb 6 styks - spar 10%
   Mængderabat

   Ulrich Natürlich

   Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 1 l - økologisk

   95,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 5 l - økologisk

   Ulrich Natürlich

   Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 5 l - økologisk

   400,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Ulrich Natürlich vaskemiddel universalt - 1 l - økologisk

   Ulrich Natürlich

   Ulrich Natürlich vaskemiddel universalt - 1 l - økologisk

   95,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Eller du kan bruge denne metode:

  Først skal du vaske bleerne som sædvanligt i din foretrukne vaskemaskine og med det normale vaskemiddel. Brug den anbefalede mængde vaskemiddel ifølge producentens anvisninger.

  1. I en stor balje eller badekar skal du fylde nok varmt vand til at dække bleerne fuldstændigt. Vandet skal være varmt, men ikke kogende.
  2. Tilføj 1/2 til 1 kop vaskesoda/natriumpercarbonat (min anbefaling) til det varme vand og rør det godt rundt, indtil vaskesodaen/natriumpercarbonat er opløst.
  3. Hvis du vil bruge vaskemiddel med enzymer, så følg dette trin ellers spring over. Tilføj også den anbefalede mængde vaskemiddel til vandet. Læs og følg doseringsvejledningen på vaskemidlet for at sikre korrekt dosering.
  4. Placer de rene og vaskede bleer i vandet. Sørg for, at alle bleerne er fuldstændigt nedsænket i vandet.
  5. Lad bleerne ligge i blød i vandet i mindst 4-6 timer eller endnu bedre natten over. I løbet af denne tid kan du lejlighedsvis røre rundt i vandet for at hjælpe med at løsne rester og urenheder.
  6. Efter blødningsperioden skal du fjerne bleerne fra vandet og skylle dem grundigt i rent vand for at fjerne eventuelle rester af vaskesoda/natriumpercarbonat/vaskemiddel og skidt. Du kan med fordel give dem nogle skylleprogrammer i vaskemaskinen med høj centrifuge.
  7. Efter skylningen skal du vaske bleerne en ekstra gang i din vaskemaskine med dit almindelige vaskemiddel for at sikre, at alle rester er blevet fjernet, og bleerne er klar til brug igen.

  Det er vigtigt at bemærke, at stripping af bleer med vaskesoda ikke bør udføres for ofte, da det kan være hårdt for bleerne og påvirke deres holdbarhed over tid. Det anbefales normalt at strippe bleer kun når det er nødvendigt, hvis du oplever problemer.

  Angivelsen af "1/2 til 1 kop" vaskesoda/natriumpercarbonat er en bredere retningslinje, der giver dig mulighed for at justere mængden afhængigt af den specifikke stripningsproces og den mængde bleer, du stripper.

  Den nøjagtige mængde vaskesoda kan variere baseret på faktorer som vandets hårdhed, størrelsen af bleer, mængden af ophobede rester og personlige præferencer. For at starte med anbefales det generelt at tilføje 1/2 til 1 kop vaskesoda til vandet og derefter justere mængden efter behov.

  Det er vigtigt at være forsigtig med at bruge for meget vaskesoda, da det kan være for aggressivt og potentielt skade bleerne eller påvirke deres ydeevne over tid. Hvis du er i tvivl, kan du starte med en mindre mængde og øge gradvist, hvis det er nødvendigt.     

  Læs mere
 • Malene

  Little Lovebum Lommeble - intro og indlæg

  Opdateres løbende :-)

  Jeg kan anbefale følgende indlæg, som er nævnt i tilfældig rækkefølge. 

  • XKKO prefold i small (I de to mindste størrelser: S og M) - fra nyfødt til ca. 1 år
  • XKKO prefold i medium (I de to største størrelser: L og XL) - 1 år 
  • Elskbar slangeindlæg i terry
  Læs mere
 • Malene

  De forskellige typer af moderne stofbleer

  Her finder du et overblik over de forskellige moderne stofble typer. 

  Stofble-junglen er slet ikke så stor og indviklet, når du sætter dig lidt ind i de forskellige typer af stofbleer. Der er nemlig kun 3 forskellige typer, sådan i store træk 😉 Måden du nemt kan skelne dem på, er ved at spørge dig selv om hele bleen skal skiftes hver gang (AIO) eller om det vandtætte lag (coveret) kan genbruges (AI2).  

  Meget af stofble-lingen foregår på engelsk og har du brug for hjælp til at holde styr på alle de mange ord, så kig i her i mit stofble-leksikon.

  All-in-one (AIO) / Lommeble

   Oversat til dansk er det en "alt-i-en". I denne type hører også lommebleen. 

  I denne bletype skifter man hele bleen hver gang fordi indlægget enten er syet sammen med det vandtætte lag, eller du ligger indlægget ned i en lomme (lommeble) eller indlægget bliver knappet fast i coveret. 

  Fordi en "ægte" AIO og lommeble er af den samme type, men har hver deres fordele og ulemper, er de her adskilt: 

  Vigtig viden om lommebleen

  Mange bliver forvirret over hvilken kategori lommebleen skal placeres i. I en lommeble placeres de sugende dele nede i en lomme på det vandtætte lag (coveret). Når barnet tisser eller har afføring vil det ramme laget som lommen udgøres af, derefter vil indlæggene inde i lommen absorbere væsken. Fordi laget som lommen udgøres af, bliver beskidt ved tis/afføring, kan det ikke genbruges og man skifter derfor hele bleen - altså både det vandtætte lag (coveret) og indlæggene. Fordi hele bleen bliver skiftet, er det en form for AIO.

  AIO

  Fordele ved AIO:

  • Tidsbesparende, nemt og enkelt - det er lige til.
  • De er supernemme at lægge på numsen - ligner engangsbleer.
  • Den bletype der minder mest om en engangsble, fordi hele bleen bliver skiftet hver gang.
  • Meget velegnet til institution (de skal helst have det så nemt og enkelt som muligt).

  Ulemper ved AIO:

  • Generelt en dyrere stofble løsning fordi du har brug for det antal bleer som du har bleskift.
  • Kan generelt ikke tørretumbles (nogle kan ved lav temperatur).
  • Nogle AIO tørrer langsommere.
  • Nogle AIO har indlæg der skal knappes i (bleen skal derfor stadig "pakkes").
  • Fylder typisk lidt mere end AI2

  • Little Lovebum - quickdry v2 - berry

   Little Lovebum

   Little Lovebum - quickdry v2 - berry

   199,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Little Lovebum - everyday v2 - wanderlust

   Little Lovebum

   Little Lovebum - everyday v2 - wanderlust

   209,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Bear Bott AIO - bambus - deep blue sea

   Bear Bott

   Bear Bott AIO - bambus - deep blue sea

   219,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • elskbar natural snap in forside

   Elskbar

   Elskbar natural snap-in wildflowers

   219,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Lommeble

  Fordele ved lommebleer:

  • De er supernemme at lægge på numsen - ligner AIO/engangsbleer når bleen er "pakket".
  • Det vandtætte lag (coveret) tørrer hurtigere end indlægget. Det betyder du kan nøjes med færre covers end indlæg.
  • Du vælger selv ligepræcis det indlæg du har lyst til og som passer til dit barn.
  • Meget velegnet til institution (de skal helst have det så nemt og enkelt som muligt) - du pakker dem blot hjemmefra.
  • Du kan vælge om indlægget skal ned i lommen eller ligge løst ovenpå.
  • Billigere løsning end AIO.
  • “Tørretumbleregnede”. Jeg anbefaler jo aldrig at tørretumble noget 🙂 Men bor du helt uden tørrerum eller udendørs plads, og vil du gerne have alle de andre gode fordele ved stofbleer, så køb en Ai2 løsning. Du kan tørre dine indlæg i tumbleren, de har ikke sarte dele såsom velcro, elastikker og PUL der kan tage skade. Og coverne tørrer lynhurtigt på et stativ – under et døgn, som regel.

  Ulemper ved lommebleer:

  • Kræver lidt tid - bruger du lommebleen med indlæg nede i lommen skal de pakkes før brug (kan dog kombineres med tv, podcast eller hvad du ellers hygger med ;-) )
  • Fylder mere end AI2

  • Eco Mini lommeble coolmax - sage
   Kun 1 tilbage

   Eco Mini

   Eco Mini lommeble staydry - sage

   189,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Little Lovebum lommeble - poppy

   Little Lovebum

   Little Lovebum lommeble - poppy

   149,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Bear Bott lommeble - staydry - pure shores

   Bear Bott

   Bear Bott lommeble - staydry - pure shores

   139,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Eco Mini onesize bambus lommeble - pop
   Kun 1 tilbage

   Eco Mini

   Eco Mini onesize lommeble med bambus - pop

   189,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  All-in-two (AI2)/hybrid

   Oversat til dansk er det en "alt-i-to".

  I denne bletype genbruger man det vandtætte lag (coveret) op til 3 gange, hvis ikke der er kommet afføring på det. Man skifter altså kun den sugende del. 

  Fordele ved AI2:

  • Generelt en billigere løsning.
  • Covers holder i teorien længere idet de udsættes for mindre vask, da man genbruger dem op til 3 gange.
  • Pladsbesparende.
  • Mindre vasketøj. 6-8 indlæg i døgnet og 1-2 covers fylder minimalt, i forhold til den samme mængde AIO eller lommebleer.
  • “Tørretumbleregnede”. Jeg anbefaler jo aldrig at tørretumble noget 🙂 Men bor du helt uden tørrerum eller udendørs plads, og vil du gerne have alle de andre gode fordele ved stofbleer, så køb en Ai2 løsning. Du kan tørre dine indlæg i tumbleren, de har ikke sarte dele såsom velcro, elastikker og PUL der kan tage skade. Og coverne tørrer lynhurtigt på et stativ – under et døgn, som regel.

  Ulemper ved AI2:

  • Kræver lidt tid under bleskift. Når bleen er af barnet, skal du bruge tid på at knappe indlægget ud eller fjerne og udskifte det med et nyt. Har du et cover med glat inderside, skal det lige tørres med en fugtig klud.
  • Generelt mindre sug end AIO/lommebleer. Det kan man dog typisk booste sig ud af. 

  • GroVia Hybrid

   GroVia

   GroVia onesize AI2 cover med velcro - cloud

   159,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • GroVia

   GroVia

   GroVia AI2 indlæg - økolologisk bomuld - 2 stk

   189,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Elsbar slangeindlæg i bambusterry - 2 styk

   Elskbar

   Elskbar slangeindlæg i bambusterry - 2 styk

   90,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Formsyede/bindebleer

  En formsyet ble er den typiske løsning til natbleer, og mange bruger den også til nyfødte. Denne bletype behøver også et vandtæt lag og er derfor også en slags AI2 system. Dog deler vi dem op, da det ikke er det jeg vil kalde for en "ægte" AI2 løsning. Vi deler også formsyede og bindebleer op i hver sin kategori.

  Formsyede stofbleer består kun af den sugende del, så de kræver en separat blebuks. De formsyede stofbleer er ofte i naturmaterialer som bambus, hamp eller bomuld og er "en hel" ble. 

  Formsyede

  Fordele ved formsyede bleer:

  • De suger enormt godt da der er meget sugende materiale
  • Formsyede er for mange et godt valg til nat
  • Gode til nyfødte fordi de tisser meget og hele tiden
  • En formsyet velegnet til dagsbrug (XKKO) er en fantastisk økologisk løsning med uldcover over

  Ulemper ved formsyede:

  • De kræver en separat vandtæt del (cover) - kan for mange være uoverskueligt med et barn der bevæger sig meget
  • De tager en smule længere at lægge på
  • De er ikke så velegnede til dagplejen eller vuggestuen
  • Fylder mere på numsen

  • Formsyet stofble i økologisk bomuldstwill - small
   Økologisk
   GOTS

   XKKO

   XKKO formsyet - small - økologisk bomuldstwill

   89,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Formsyet stofble i økologisk bomuldstwill - medium
   økologisk
   GOTS

   XKKO

   XKKO formsyet - medium - økologisk bomuldstwill

   95,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Little Lamb - bambusble
   Kun 89,- pr styk ved køb
   af 6 styks
   Mængderabat

   Little Lamb

   Little Lamb formsyet - bambus - velcro - vælg størrelse

   Fra
   99,00
   kr.

   På lager

  • Little Lamb - bambusble - uden velcro
   Kun 89,- pr styk ved køb
   af 6 styks
   Mængderabat

   Little Lamb

   Little Lamb formsyet - bambus - uden velcro - vælg størrelse

   Fra
   99,00
   kr.

   På lager

  Bindebleer

  Fordele ved bindebleer:

  • Fra nyfødt til blefri
  • Enormt fleksibelt system - du booster med det indlæg du ønsker
  • Økonomisk 
  • Få lag stof, så tørrer super hurtigt

  Ulemper ved bindebleer:

  • De kræver en separat vandtæt del (cover) - kan for mange være uoverskueligt med et barn der bevæger sig meget
  • De tager en smule længere at lægge på - øvelse gør mester
  • De er ikke så velegnede til dagplejen eller vuggestuen

  • Disana 100 % økologiske bindebleer

   Disana

   Disana bindeble - 1 styk - 100 % økologisk

   39,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Disana 100 % økologiske bindebleer

   Disana

   Disana bindeble - 10 styks - økonomikøb - 100% økologisk

   419,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Disana 100 % økologiske bindebleer

   Disana

   Disana bindeble - 5 styks - 100% økologisk

   219,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Er der noget du savner, eller har du nogen spørgsmål? Så står jeg altid klar til at hjælpe og vejlede.

  Du kan altid skrive til mig på kontakt@koogko.dk eller ringe/skrive på 27577799.

  Læs mere