Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Læs om materialerne i iobio's beklædning og bleer

Kun de bedste materialer er brugt.

Materialer

Som producent af økologiske tekstiler lægger de særlig vægt på kvaliteten af råmaterialer. Deres materialer er certificeret i henhold til OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1 (baby og småbørn), og cirka 80% af deres artikler er GOTS-certificerede. De garanterer overholdelse af de strengeste retningslinjer for dyrkning og forarbejdning af naturlige tekstiler samt øko-sociale standarder.

Bomuld

På grund af sin høje modstandsdygtighed og rivestyrke er bomuld den naturlige fiber, vi bruger mest. Det er let at passe på, venligt mod huden og kan absorbere meget fugt. Bomuld kan vaskes og stryges ved høje temperaturer, hvilket gør det særligt hygiejnisk.

Vi anvender certificeret økologisk bomuld. Det betyder, at den er fri for kemiske gødninger, afbladningsmidler og syntetiske pesticider. Dette reducerer risikoen for allergi og gør vores produkter utroligt skånsomme mod de smås hud.

Bomuld

På grund af sin høje modstandsdygtighed og rivestyrke er bomuld den naturlige fiber, vi bruger mest. Det er let at passe på, venligt mod huden og kan absorbere meget fugt. Bomuld kan vaskes og stryges ved høje temperaturer, hvilket gør det særligt hygiejnisk.

Vi anvender certificeret økologisk bomuld. Det betyder, at den er fri for kemiske gødninger, afbladningsmidler og syntetiske pesticider. Dette reducerer risikoen for allergi og gør vores produkter utroligt skånsomme mod de smås hud.

Silke

Dyrefiberen fra silkeormen er det letteste og fineste naturlige materiale, vi bruger. Silke er enormt rivestærkt og har høj elasticitet. Det kan absorbere meget fugt uden at føles vådt. På grund af sine termoregulerende egenskaber varmer, køler og beroliger det huden. Bourette-silke, der er fremstillet af de resterende silkekokoner, indeholder antimikrobielle stoffer, der har en antiinflammatorisk effekt på vores hud.

Da silkeekstraktion sker uden brug af insekticider og pesticider, er silke fri for rester.

Syntetiske fibre

Nogle af vores tekstiler indeholder syntetiske fibre som polyester, spandex, syntetisk harpiks polyurethan eller plastikfri polypropylen. Dette øger primært elasticiteten og holdbarheden og sikrer en lang levetid for meget anvendte genstande som vores stofbleer.

Andelene af de anvendte materialer er angivet i vores artikels beskrivelser.

Emballage

Vi forsøger at undgå ekstra emballagemateriale, når det er muligt. Ikke desto mindre er det nogle gange nødvendigt at beskytte tekstilerne under transporten for at sikre en sikker rejse (ofte på tværs af Europa). De fleste af vores papir- og papemballager er lavet af genbrugsmaterialer. Stofble-sæt leveres i en praktisk stofpose. Vores GOTS-certificerede produkter pakkes i øjeblikket i plastikposer for at beskytte dem mod forurening under transporten. Disse poser er naturligvis fri for skadelige blødgørere.

badetøjsstof (kvalitet 17)

Det strikkede badetøjsstof kombinerer de bedste egenskaber ved polyamid og spandex. Dette bløde materiale er strækbart, åndbart og tørrer meget hurtigt. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi badetøjsstof, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

bomuldselastik (kvalitet 56)

Kombinationen af bomuld med spandex skaber en særlig blød, tværgående strækket strik, der er særlig velegnet til kantbehandling af babytøj. Lavet af 96% økologisk bomuld og 4% spandex. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi bomuldselastik, der er GOTS-certificeret.

bomuldsfleece (kvalitet 50)

Vores bomuldsfleece er lavet ved at løfte en bomuldsstrikstof intensivt på begge sider, indtil overfladen danner en tæt fiberpude. Den har en meget blød og behagelig fornemmelse, men bomuldsfleece kan være relativt krævende at vedligeholde efter vask. Fiberpuden skal redes op igen ved at børste den. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk bomuldsfleece.

blød denim (kvalitet 51)

Blød denim er et klassisk twill-stof, der traditionelt bruges til denimprodukter. Den typiske diagonale overfladestruktur opnås ved hjælp af et let og en indigoblå tråd. Indholdet af elastan giver bedre stræk og større komfort. Vi undlader bevidst at bruge skadelige vaskeprocesser til vores produkter lavet af blød denim. Det er lavet af 97% økologisk bomuld og 3% elastan, som er robust og let at pleje. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret blød denim.

fint ribstof (kvalitet 03)

Fint ribstof er et meget elastisk og fint strikket stof. Ribstrukturen af jersey-typen sikrer stor stræk og skabes ved at strikke med skiftevis højre og venstre sting. Fint ribstof er særligt velegnet til kropsnære beklædningsgenstande som bodyer og undertøj. Det er let at passe på og kan vaskes ved højere temperaturer. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk bomuldsfint ribstof.

fint ribstof af uld og silke (kvalitet 55)

Fint ribstof er et meget elastisk og fint strikket stof. Ribstrukturen af denne type jersey giver stor stræk. Den skabes ved at strikke med skiftevis højre og venstre sting. Det delikate og kostbare uld-silke-materiale kombinerer uldens termoregulerende effekt med silkes unikke blødhed. Dette materiale er velegnet til baby- og børnehud og beskytter huden på en naturlig måde. Det består af 70% økologisk uld og 30% silke. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret fint ribstof af uld og silke.

terry-økologisk klæde (kvalitet 07)

Vores terry-økologiske klæde er lavet ved at strikke en ekstra tråd, der danner små løkker. Dette bløde, elastiske terry er særligt absorberende, fordi løkkerne på overfladen absorberer meget fugt. Vores økologiske terry er lavet af 100% økologisk bomuld. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk terry.

terry blød (kvalitet 12)

Terry Soft er lavet ved hjælp af en strikkemetode, hvor en ekstra tråd danner små løkker. Dette bløde, elastiske terry er særligt absorberende, fordi løkkerne på overfladen absorberer meget fugt. Med 15% polyester og 85% bomuld er det særligt holdbart og modstandsdygtigt over for vask. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi terry blød, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

strik af uld og bomuld (kvalitet 33 og 34)

Under strikkeprocessen flettes tråden ind i sig selv med hjælp fra nåle. Således skabes en hovedsageligt elastisk, blød stof. Kombinationen af højre og venstre masker tillader forskellige overfladestrukturer. Vores uld- og bomuldstriks bliver specielt lavet til os i samarbejdsfabrikker i Europa. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi uld- og bomuldstriks, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

interlock (kvalitet 01)

Interlock er en speciel type jersey. Den strikkes på to rækker af sammenføjede nåle, hvilket skaber et ret-til-ret stof, der ser ens ud på begge sider. Høj kvalitet interlock er særlig blød, behagelig at have på og tykkere end en almindelig jersey. På grund af dens høje holdbarhed er interlock særlig velegnet til børnetøj. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk bomuld interlock.

interlock blød (kvalitet 80)

Denne type jersey strikkes på to rækker af sammenføjede nåle, hvilket skaber et ret-til-ret stof, der ser ens ud på begge sider. Interlock er særlig blød, behagelig at have på og tykkere end en almindelig jersey. Interlock Soft er endnu mere holdbar og modstandsdygtig over for vask på grund af tilsætningen af 20% polyester, hvilket gør den særlig velegnet til vores stofbleer. Vores Interlock Soft-stofbleer er tyndere end de terry stofbleer og fylder mindre. Lavet af 80% økologisk bomuld og 20% polyester. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi Interlock Soft, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

lavalan™ (kvalitet 41)

Lavalan™ er en tæt, blød fleece-stof, der bliver vaskbar ved at blande uld med Ingeo™, et polylactid (PLA) lavet af majsstivelse. Det er varmt, åndbart og nemt at passe på; vi bruger det primært som en opvarmende inderlag til hjemmetekstiler. Til iobio og popolini produkter bruger vi OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1-certificeret lavalan™.

molleton (kvalitet 24)

Molleton er et stof lavet af 100% bomuld, med løkker på begge sider, hvilket gør det særligt blødt og absorberende. Det polyurethanholdige lag inden i stoflagene gør dette materiale ideelt som en madras-topper og beskyttelse mod fugt. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi Molleton, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

muslin (kvalitet 99)

Muslin er et vævet stof kendt for muslin-stofbleer eller sommertøj på grund af dets blødhed og absorberingsevne. De blødt snoede garn og løse vævning giver det typiske bløde følelse og rynkede udseende af denne klassiker. Vores muslin er lavet af 100% økologisk bomuld. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret muslin.

nicky (kvalitet 06)

Nicky er blødt og har en fløjlignende strik. Den typiske overflade skabes ved strikkemetoden, hvor en anden tråd danner små løkker, der klippes op efter strikning. Nicky har en høj bærekomfort og er en populær klassiker til babytøj på grund af sin bløde overflade. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk bomuld nicky.

poplin (kvalitet 20)

Poplin er et klassisk vævet stof i en simpel vævning. En let finere, kraftigt snoet garn og et tykkere, blødere snoet garn skaber et meget tætvævet stof med en glat følelse. Vores poplin er lavet af 100% økologisk bomuld. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret poplin.

stay-dry materiale (kvalitet 10)

Dette særligt strukturerede strikkede stof trækker væsken gennem basestoffet og ind i interiøret gennem små løkker. Det frigiver ikke fugtigheden direkte efterfølgende, selv efter længere tids brug. Dette sikrer en tørrere fornemmelse ved brug uden nogen skadelige kemiske tilsætningsstoffer, især til bleer og indlæg. Vores stay-dry materiale er lavet af 100% polyester. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi stay-dry materiale, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

sweat soft (kvalitet 54)

Varm, blød og absorberende er det strikkede stof, hvor en speciel foringsgarn er inkorporeret på indersiden af stoffet og derefter mekanisk ruget. Dette gør materialet glat på ydersiden og blødt samt krammende på indersiden. Ved at tilføje en lille mængde elastan har vi øget elasticiteten. Sweat Soft er holdbart, nemt at passe på og ideelt til f.eks. bukser eller efterårs-/vintertøj. Vores Sweat Soft er lavet af 92% økologisk bomuld og 8% elastan. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret Sweat Soft.

teddyplush (kvalitet 08)

Teddyplush karakteriseres ved en særlig blød berøring og en fluffy overflade. Den tætte, bløde luv dannes ved strikkemetoden, hvor en anden tråd danner løkker, som derefter klippes og børstes op. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi GOTS-certificeret økologisk bomuld teddyplush.

twill (kvalitet 46)

Twill er et klassisk vævet stof, der karakteriseres af sin diagonale, tætte overfladestruktur (twill-vævning). Det er robust og nemt at passe på, lavet af 100% økologisk bomuld.

blebetræksmateriale (PUL) (kvalitet 14)

Vores blebetræksmateriale er lavet af fintstrikket polyester, der gøres vandtæt med et tyndt lag polyurethan. Det strikkede polyesterstof bliver varmt belagt med polyurethan, så det ikke opløses efter flere vaske. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi blebetræksmateriale, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

vaskenet (kvalitet 18)

Vores vaskenet er lavet af fintstrikket polyester. Den specielle struktur beskytter bleer og tøj mod kraftig slitage under vask. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi vaskenet, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

vævet frotté (kvalitet 31)

Vores vævede frotté er en stof, hvor en ekstra tråd danner små løkker. Denne struktur gør det vævede frotté særligt absorberende, da løkkerne absorberer meget fugt på overfladen. Tilsætningen af ​​9% polyester i grundstoffet gør vores vævede frotté af bomuld særligt egnet til stofbleer og badekåber, da materialet er holdbart og modstandsdygtigt over for vask. Til vores iobio og popolini produkter bruger vi GOTS-certificeret vævet frotté lavet af 91% økologisk bomuld og 9% polyester.

uld-fleece (kvalitet 09)

Fluffy og varmende - vores uld-fleece er et strikket stof lavet af merinould, som efterfølgende er kraftigt børstet på begge sider. Det er elastisk, krammende og særligt velegnet til de mindste, da det ikke opfattes som kradsende. Vores uld-fleece-stoffer produceres i Tyskland og har naturlig åndbarhed og effektiv varmeisolering. Til vores iobio- og popolini-produkter bruger vi kun GOTS-certificeret uld-fleece lavet af økologisk uld (kontrolleret økologisk dyrehold), uden mulesing.

interlock kogt uld (kvalitet 58)

Interlock er navnet på en særlig type jersey, der ser ens ud på begge sider af stoffet. Den er strikket af blød merinould, som komprimeres og filtres i fuldproces ved hjælp af kun vand og mekanisk bistand. Uldfibrene kan bevare deres naturlige fordele så uændrede som muligt.

uldplush (kvalitet 70)

Den tætte uldluv på dette materiale arbejdes på en robust polyesterbase og skaber et fluffy, pelslignende tekstil. I modsætning til lammeskind kræver dette stof kun uld og ikke hele dyreskindet, hvilket gør det til et bevidst alternativ. Uld er åndbar, vandafvisende, termoregulerende og i høj grad selvrensende. Til iobio- og popolini-produkter bruger vi uldplush, der er certificeret efter OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

strikket kogt uld (kvalitet 29)

Dette robuste stof er strikket af blød merinould. Derefter komprimeres og filtet det ved hjælp af fuldningsprocessen med kun vand og mekanisk hjælp. Dette gør det muligt for uldfibrene at bevare deres naturlige fordele så uforandrede som muligt. Woolwalk er særligt vandafvisende, åndbart og varmeisolerende og er ideelt til udendørs tøj. Til iobio og popolini produkter bruger vi strikket woolwalk af 100% økologisk merinould (kontrolleret dyrehold), fri for mulesing. Det er certificeret af OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

vævet kogt uld (kvalitet 27)

Dette tæt vævede og efterfølgende mallede uldstof er åndbart, vandafvisende og i høj grad selvrensende. Der anvendes ingen hjælpestoffer ud over vand i malkningsprocessen for vores mallede stoffer. Dette gør det muligt for uldfibrene at bevare deres naturlige fordele så uforandrede som muligt. Til iobio og popolini produkter bruger vi kogt uld vævet af 100% økologisk jomfruuld (kontrolleret dyrehold), fri for mulesing. Det er certificeret af OEKO TEX STANDARD 100, produktklasse 1.

Related blog posts

 • Malene

  Hvordan vasker jeg mine stofbind?

  Vask af stofbind

  Det er ingen sag at vaske eller opbevare dine stofbind. 

  Før vask:

  Du opvarer dine stofbind i en wetbag, der er en vandtæt pose som du vasker sammen med dine stofbind. Du skal altså ikke nødvendigvis røre ved dine beskidte stofbind, inden du vasker dem. Du vasker blot efter din cyklus er slut eller undervejs - det er op til dig. Du kan med fordel skylle bindet op i koldt vand, da det mindsker pletterne idet koldt vand opløser blodet. 

  Vask: 

  Dine stofbind kan vaskes på 40-60 grader. Det er vigtigt at du vasker i vaskemiddel uden optisk hvid eller blegemiddel, da det vil skade PUL laget på sigt. Du må heller ikke vaske med skyllemiddel, da skyllemiddel lægger en hinde over fibrene og nedsætter sugeevenen markant. 

  Vi anbefaler at du vasker dine stofbind, ja faktisk alt dit og husstandens tøj, i Ulrich Natürlichs naturlige og økologiske vaskemidler som hverken skader dine stofbind eller og er mildt mod miljøet modsat de konventionelle. Du finder universalt vaskemiddel lige her. Vil du gerne mindske pletter, så kan du behandle dine stofbind med galdesæbe der er enormt effektivt mod blod- og proteinpletter. Du gnubber blot på pletterne og lader virke 10-30 min inden vask. Du kan også sagtens vaske i galdesæbe. 

  Tørring:

  De har bedst af at hængetørre, men kan typisk også tørretumbles på lav varme (husk at tjekke plejeetiketten)

  Hvad med pletter?

  Blod farver hvis det får lov til at trænge ind i stoffet. Dog er det vigtigt at pointere at et plettet stofbind stadig er rent selvom der er pletter! Det er rent kosmetisk. Du kan enten behandle med galdesæbe eller blege stofbindet i solen. 

  • Little Lamb - small wetbag med 2 rum - aubergine

   Little Lamb

   Little Lamb wetbag small med 2 rum - aubergine

   109,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • WeeCare trussebind - sakura - dusty blue - 1 stk
   Kun 1 tilbage

   WeeCare

   WeeCare trusseindlæg - sakura - dusty blue - 1 stk

   49,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Læs mere
 • Malene

  Hvorfor er stofbind bedre end engangsbind under menstruation?

  Stofbind er behagelige, økonomiske og miljøvenlige - også er de bedre for dit underliv

  Når det kommer til menstruationshygiejne, er det let at falde tilbage på de traditionelle valg af engangsbind og tamponer. Men måske er det på tide at genoverveje vores tilgang. Stofbind er et miljøvenligt og sundere alternativ, der fortjener vores opmærksomhed.

  Miljøvenligt og Økonomisk

  Én af de mest indlysende fordele ved stofbind er deres miljøvenlighed. I løbet af en 10-årig periode kan du spare miljøet for omkring 3600 engangsbind og tamponer. I gennemsnit har en kvinde menstruation i 40 år, hvilket fører til en betydelig mængde affald på omkring 14.000 stk. Ved at anvende stofbind kan du nøjes med 2-4 natbind og 10-15 dagsbind, hvis du vasker dem midt i perioden.

  Sundhedsmæssige Fordele

  Der er også sundhedsmæssige fordele ved at skifte til stofbind. Fordi de tillader huden at ånde naturligt, reduceres risikoen for svamp og andre irritationer markant. 

  Du vil med sikkerhed opleve et sundere miljø, uden svamp eller andre gener, da du får lov at ånde hele perioden igennem. Prøv at holde et engangsbind, eller plastik pose et sted på kroppen, og se om du kan ånde? Nej, vel. Og huden ånder på samme måde dernede.

  Dette ønsker du sikkert ikke at vide, men det er nu sådan at de fleste hygiejnebind og tamponer indeholder syntetiske materialer som kolofonium, polypropylene, propyacylater, bindemidler, plastik og klorbleget cellulose/papir. Tamponer er lavet af klorbleget rayon eller en kombination af konventionel dyrket bomuld (pesticide behandlet) rayon. 

  Kolofonium er en allergifremkaldende harpiks, der stammer fra saften af nåletræer, og det anvendes som bindemiddel i overfladen af mange bleer og bind. Kolofoniumallergi giver symptomer som ligner svamp, med kløe og hudirritationer. Det undgår du selvfølgelig helt ved brug af stofbind. 

  • Imse Vimse økologisk stofbind normal - pink hoop ACTIVE 3 pk

   Imse Vimse

   Imse Vimse active dagsbind - pink hoop - 3 pk

   199,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • WeeCare dagsbind 22 cm- branches – bright

   WeeCare

   WeeCare dagsbind 22 cm - branches – dark

   65,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Eco Mini dagsbind med bambus - 1 stk - boob mandala

   Eco Mini

   Eco Mini dagsbind med bambus - 1 stk - boob mandala

   65,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  • Imse Vimse classic dagsbind - denim solid - 3 pk

   Imse Vimse

   Imse Vimse classic dagsbind - denim solid - 3 pk

   185,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Komfort og Sikkerhed

  De er 100% sikre. Stof suger langt bedre end plastik/papir - det siger sig selv, men vi er fyldt op med de mange reklamer om hvor godt engangsbind suger - ja, bedre end andre engangsbind måske, men sammenlignet med stofbind, er der lang vej hjem for engangsbindet. 

  Kemikaliefri og Lugtfri

  Fakta er, at engangsbind lugter fælt. Hvorfor kan helt sikkert forklares med den kemi der bliver brugt til fremstillingen af engangsbind. I stofbind er der ingen kemi og blod lugter faktisk ikke af noget særligt i sig selv. 

  Lad os samle sammen..

  Stofbind er ikke bare en gammeldags løsning på et almindeligt problem. De repræsenterer en moderne tilgang til menstruationshygiejne, der er bedre for både miljøet og din egen sundhed. Ved at skifte til stofbind kan du reducere dit affaldsaftryk, undgå potentielle sundhedsrisici og nyde en mere behagelig og sikker menstruation.

  Du kan se vores store udvalg af stofbind her.

  Læs mere
 • Hvordan vasker jeg moderne stofbleer?

  Malene

  Hvordan vasker jeg moderne stofbleer?

  Ingen brug første gang, skal bleen/indlægget vaskes så de naturlige olier og urenheder bliver vasket væk. Naturlige materialer som bomuld, bambus og hamp skal vaskes flere gange før de opnår optimal sugeevne - så synes du ikke indlæggene er fantastiske efter de første par vaske, så skal det nok komme!

  Vær opmærksom på at naturlige materialer typisk vil krybe mellem 5-10% efter første vask.

  Tjek altid plejeetiketten på din vare og følg instruktionerne.

  Her er Ko og Ko's anbefalinger for at vaske moderne stofbleer.

  Inden vask:

  • Vask hver 2. - 3. dag. Har du ikke nok bleer, så kan du køre et skylleprogram hver 2. dag og vaske når du har nok eller fylde op med andre ting. 
  • Brug ikke vandafvisende blecremer. 
  • Skyl natbleer i hånden, inden de puttes i wetbaggen.
  • Husk at knappe eventuelle indlæg ud og tage dem ud af lommebleen, før bleen lægges i wetbaggen. 
  • Fjern afføring fra bleen inden den lægges til vask. Husk at amme- og flaskebæ er vandopløseligt og kan kommes direkte i wetbaggen. Hvis du vil undgå ammebæ pletter, så kan du med fordel bruge Disanas amme-bæ papir. Ved overgangsbæ og fast afføring, kan du med fordel bruge papirsindlæg, som gør det nemmere at fjerne afføringen. Alt papirindlæg anbefaler vi at putte i skraldespanden og ikke toilettet, da det på sigt kan stoppe afløbet.
  • Bleerne skal opbevares så de kan ånde. Det nemmeste er en wetbag

  Vask:

  • Fyld maskinen 2/3 - 3/4 op. Hvis ikke du har nok bleer, kan derer spædes til med andet der skal vaskes på 60 grader. 
  • Start med et skylleprogram eller forvask og brug mindst 1000 omdrejninger. Hvis du bruger en forvask, så vær sikker på at vandet bliver tømt fra maskinen, inden hovedvasken. Formålet er at skylle bleerne godt igennem, og få det værste af den kradse ammoniak fra urinen ud. 
  • Vælg et hygiejneprogram eller bomuldsprogram og vask på 60 grader i ca. 2-2,5 time. Vælg ekstra vandstand og også gerne et ekstra skyl. Brug 1200-1400 omdrejninger. 
  • Brug IKKE et eco/øko program. Det er totalt no go! 
  • Brug ikke skyllemiddel, blegemidler eller tilsætningsstoffer, f.eks. eddike eller æteriske olier. 
  • Fleckensalt fra Ulrich Natürlich kan bruges lejlighedsvist, men anbefales ikke at bruge hver gang, da det øger slidtage på bleerne. 
  • Galdesæbe er fantastisk til at fjerne pletter fra afføring.

  Vaskemiddel:

  • Vi anbefaler at bruge vaskemiddel fra Ulrich Natürlich, som du finder her.
  • Du kan frit bruge det vaskemiddel du ønsker, så længe det er parfumefrit og beregnet til kulørt tøj. Vaskemiddel til hvidt tøj, indeholder ofte blegemiddel der øger slidtage på bleerne.
  • Følg doseringsvejledningen på vaskemiddlet. Hvis du ikke bruger afkalker: doser efter dit vands hårdhed og til snavset/meget snavset tøj. Bruger du afkalker: doser efter blødt vand og snavset/meget snavset tøj. 

  Tørring:

  • Vi anbefaler altid at hængetørre af hensyn til miljøet, og for at undgå slidtage på bleerne. 
  • Hvis du ønsker at bruge tørretumbler, så følg plejeetikettens anvisninger. Vær opmærksom på at det kan fremskynde slidtage på bleerne. 

  Andet: 

  • Trænger dine bleer til at blive strippet, kan du følge Ko og Ko's guide her
  • Afkalk din vaskemaskine én gang om måneden. Vi anbefaler du bruger afkalker fra Ulrich Natürlich. Put 300 mL direkte ind i tromlen, vælg et langt bomuldsprogram på 60 grader, uden forvask og ekstra vand/skyl. 
  • Vær kritisk! Vurder altid bleerne efter de er blevet vasket. Lugter de? Ser de rene ud? Er der rester af sæbe i maskinen? Et godt tip er at kigge i slutningen af din vaskecyklus og se om der fortsat er sæbe i, hvis ja - skal de have et skylleprogram for at skylle sæberester ud.
  Læs mere
 • Afkalker til nespresso maskiner - brug mælkesyre

  Malene

  Afkalker til nespresso maskiner - brug mælkesyre

  Ligesom en have trives bedst med regelmæssig pleje, kræver en Nespresso maskine jævnlig afkalkning for optimal ydeevne.

  Brugen af mælkesyre-baseret afkalker spiller en central rolle i denne sammenhæng. Ved at anvende mælkesyre til afkalkning sikres det, at maskinens indre dele ikke går i stykker.

  I takt med at maskinens levetid forlænges gennem korrekt vedligeholdelse, bliver hver kaffekop en garanti for kvalitet og smag.

  Vigtigheden af regelmæssig afkalkning 

  At afkalke jeres Nespresso maskine med den korrekte type afkalkning er af afgørende betydning for at vedligeholde dens funktion og pålidelighed. Anvendelsen af en mælkesyre-baseret afkalker sikrer, at kalkaflejringer bliver opløst effektivt og skånsomt, hvilket forhindrer potentiel skade på maskinens varmeelementer og andre følsomme komponenter.

  Kalkaflejringer kan nemlig forårsage forstyrrelser i vandgennemstrømningen og påvirke maskinens opvarmningsevne, hvilket resulterer i en dårlig udvidelse af kaffens aromaer og smagsnuancer.

  Aflejringerne kan over tid kan belaste maskinens indre komponenter, hvilket øger risikoen for nedbrud og potentielt kan føre til en dyr reparation eller kræve en udskiftning af maskinen.

  For sikre en top-præstation fra jeres Nespresso maskine, anbefales det derfor at afkalke den regelmæssigt med en passende afkalker - og her kommer mælkesyren ind i billedet. Ulrich Natürlichs afkalker, baseret på mælkesyre, er ideelt til netop dette. Mælkesyren vedligeholder ikke blot maskinens interne mekanik, men sikrer også, at hver eneste kop kaffe lever op til de høje standarder I forventer. Ved at bruge Ulrich Natürlichs mælkesyre-afkalker sikrer I, at maskinen altid fungerer under ideelle forhold, hvilket bidrager til at opretholde både smag og duft af kaffen.

  • Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 1 l - økologisk
   Køb 6 styks - spar 10%
   Mængderabat

   Ulrich Natürlich

   Ulrich Natürlich afkalker med mælkesyre - 1 l - økologisk

   95,00
   kr.

   This item is only sold in badges of .

   eller

   Du skal vælge en variant.
   Minimumsmængde nået.
   Maksimal mængde nået
   You are ordering more than we have in stock at the moment. Current stock is .

   På lager

  Hvad er mælkesyre? 

  Mælkesyre er en organisk syre, der har vist sig at være effektiv som afkalker til blandt andet Nespresso-maskiner. Mælkesyre har den fordel, at den danner letopløselige stoffer, der nemt kan skylles væk uden at efterlade aflejringer i maskinen.

  Mælkesyren er udover at være supereffektiv, skånsom mod maskinens interne dele og efterlader ingen rester, der kan påvirke smagen eller maskinens ydeevne.

  Hvad med citronsyre?

  I modsætning til mælkesyre kan citronsyre føre til dannelse af tungtopløselige calciumcitratkomplekser, som kan sedimentere indeni kaffemaskinen. Dette kan blokere vandgennemstrømningen og forringe maskinens opvarmningselementer og pumper, hvilket resulterer i nedsat effektivitet og muligvis irreversible skader over tid.

  Ved at benytte mælkesyre, beholder man maskinens optimale funktionalitet og undgår de risici, der følger med brug af afkalker baseret på citronsyre.

  Hvad med eddikesyre?

  Dog er der nogle ulemper ved at bruge eddikesyre til afkalkning af Nespresso-maskiner. Eddikesyre har en tendens til at danne tungtopløselige aflejringer, der kan efterlade rester i maskinen. Disse aflejringer kan forringe maskinens ydeevne og forkorte dens levetid. Derudover kan eddikesyre have en stærk lugt, der kan påvirke smagen af din kaffe, hvis ikke skyllet ordentligt ud.

  Selvom eddikesyre kan være en billig og tilgængelig løsning til afkalkning, anbefales det ikke at bruge det til Nespresso-maskiner. Det er bedre at vælge en afkalker, der er specielt formuleret til brug i Nespresso-maskiner, som f.eks. Ulrich Natürlichs afkalker med mælkesyre. Denne type afkalker er designet til at være skånsom mod maskinen og sikrer en effektiv afkalkning uden at efterlade skadelige aflejringer.

  Ulrich Natürlich som økonomisk alternativ: Velegnet til Nespresso maskiner

  Nespresso-maskinens vedligeholdelse med mælkesyre er essentiel for maskinens levetid. Ved valg af Ulrich Natürlichs afkalker på mælkesyre, sikres denne standard, uden den høje omkostning. 

  Som eksperter i mælkesyreprodukter tilbyder Ulrich Natürlich et produkt, der effektivt fjerner kalkrester uden at efterlade tungtopløselige stoffer. Det er et prisvenligt alternativ til Nespressos eget produkt, men med samme beskyttelse af maskinens indre mekanismer.

  Med Ulrich Natürlichs afkalker undgår man dyre udgifter uden at gå på kompromis med kvaliteten. Dette gør vedligeholdelsen af Nespresso-maskinen både ansvarlig og budgetvenlig.

  Fordele ved mælkesyre i Ulrich Natürlich 

  Mælkesyre er nøglekomponenten i Ulrich Natürlichs afkalkningsmiddel, som giver en sikker og grundig afkalkning af din Nespresso-maskine.

  • Skånsomhed mod maskinens dele: Mælkesyre skaber letopløselige forbindelser, som ikke efterlader skadelige rester eller skader sensitive komponenter.
  • Effektiv kalkopløsning: Til forskel fra andre syrer såsom citronsyre, forringer mælkesyre ikke maskinens levetid ved at efterlade tungtopløselige stoffer.
  • Fremme af maskinens levetid: Regelmæssig afkalkning med mælkesyre sikrer en langvarig og effektiv drift af Nespresso-maskiner.
  • Økonomisk fordel: Ved at vælge Ulrich Natürlich som afkalkningsmiddel opnås betydelige besparelser. En omkostningseffektiv afkalkning behøver ikke at gå på kompromis med kvalitet og effektivitet.
  Læs mere
 • Soveposer til børn: Hvad du skal vide før du køber

  Malene

  Soveposer til børn: Hvad du skal vide før du køber

  Hvilke fordele er der ved en sovepose?

  En sovepose kan være en fantastisk investering for både mødre, fædre, gravide og kvinder generelt. Der er flere forskellige fordele ved at bruge en sovepose, og det er vigtigt at være opmærksom på disse, når man vælger den rigtige sovepose til sig selv eller sit barn.

  En af de største fordele ved en sovepose er, at den giver en tryg og sikker søvn. Soveposen er designet til at holde barnet varmt og komfortabelt, og den sikrer samtidig, at barnet ikke kan blive tildækket og risikere at få for lidt ilt. Dette er særlig vigtigt for spædbørn, der endnu ikke kan flytte dynen væk fra deres ansigt.

  En anden fordel ved en sovepose er, at den kan hjælpe med at regulere barnets kropstemperatur. Nogle soveposer er designet med indbygget termoregulering, der gør det muligt at tilpasse varmen efter barnets behov. Dette er særlig nyttigt, hvis man har et barn, der sveder meget om natten eller har tendens til at fryse.

  En sovepose kan ogsåvære praktisk, da den giver barnet frihed til at bevæge sig og udforske sin omgivelser, selv i søvne. Den forhindrer også barnets ben i at blive fanget i tremmerne i sengen eller i at falde ud af sengen.

  En sovepose er også let at transportere og kan nemt tages med på rejser eller overnatninger hos venner og familie. Den kan foldes sammen og opbevares i en taske eller kuffert uden at optage meget plads.

  Se vores kvalitetssoveposer fra Easygrow lavet i bambusviskose

  • Easygrow sovepose – knop off white

   Easygrow

   Easygrow sovepose – knop off white

   Fra
   549,00
   kr.

   På lager

  • Easygrow sovepose – sand

   Easygrow

   Easygrow sovepose – sand

   Fra
   549,00
   kr.

   På lager

  • Easygrow sovepose – hazel

   Easygrow

   Easygrow sovepose – hazel

   Fra
   549,00
   kr.

   På lager

  • Easygrow sovepose – grey

   Easygrow

   Easygrow sovepose – grey

   Fra
   549,00
   kr.

   På lager

  Giver en sovepose mit barn ro om natten?

  En sovepose kan bestemt bidrage til at give dit barn ro om natten. Den sikrer en tryg og komfortabel søvnoplevelse, hvilket kan hjælpe med at berolige og berolige dit barn. Ved at holde barnet varmt og komfortabelt kan det føle sig mere trygt og sikkert, hvilket kan hjælpe med at reducere uro og urolighed om natten. Derudover kan den frihed, som en sovepose giver til at bevæge sig og udforske, hjælpe dit barn med at føle sig mere afslappet og behagelig under søvnen. Så alt i alt kan en sovepose bidrage til at skabe en rolig og behagelig søvn for dit barn.

  Er soveposerne beregnet til børn i alle aldre?

  Soveposer er designet til at give komfort og varme til brugere under søvn, og der er forskellige størrelser og typer tilgængelige på markedet for børn i alle aldre.

  For spædbørn og småbørn er der typisk soveposer, der er specielt designet til deres størrelse og behov. Disse soveposer er normalt lavet af blødt materiale og har en lynlås eller knapper for nem adgang og sikkerhed. De er også ofte udstyret med polstring for at give ekstra komfort og varme til de små.

  Hvordan vælger jeg den rigtige sovepose?

  Når du skal vælge den rigtige sovepose til dit barn, er der flere faktorer, du skal overveje. Først og fremmest er det vigtigt at vælge en sovepose, der passer til barnets størrelse og alder. Mange producenter angiver aldersanbefalinger eller vægt- og højdeinterval, som kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse.

  Derudover er det vigtigt at tage hensyn til årstiden og temperaturforholdene, hvor soveposen skal bruges. Soveposer fås i forskellige temperaturklasser, der angiver, hvilke temperaturer soveposen er egnet til. Hvis dit barn skal sove udendørs om vinteren, bør du vælge en sovepose med en lavere temperaturklasse for at sikre, at barnet holdes varmt og behageligt.

  Du bør også overveje materialerne, som soveposen er lavet af. Nogle materialer er mere åndbare og fugttransporterende end andre, hvilket kan være en fordel, hvis dit barn har tendens til at svede meget om natten. Derudover kan det være en god idé at vælge en sovepose, der er nem at rengøre og tørre, da børn ofte kan svinde og spilde i deres soveposer.

  Hvilke materialer er åndbare til en sovepose?

  Når det kommer til valg af åndbare materialer til en sovepose, er der flere muligheder at overveje. Nogle af de mest almindelige åndbare materialer inkluderer bomuld, bambus, viskose og uld.

  • Bomuld er et populært valg på grund af dets naturlige åndbarhed og blødhed. Det tillader luftcirkulation og hjælper med at regulere kropstemperaturen, hvilket kan være særligt vigtigt for børn, der har en tendens til at blive varme om natten.
  • Bambus er også en god mulighed, da det er naturligt åndbart og fugttransporterende. Det kan hjælpe med at absorbere og fjerne overskydende fugt fra kroppen, hvilket kan være en fordel for børn, der sveder meget om natten.
  • Viskose er et kunstigt materiale, der også kan være åndbart og fugttransporterende, afhængigt af hvordan det er behandlet. Det kan være en god mulighed, hvis du leder efter en sovepose, der kombinerer komfort og åndbarhed.
  • Uld er kendt for sin naturlige isoleringsevne og åndbarhed. Det hjælper med at holde dit barn varmt om vinteren og køligt om sommeren. Uld kan også absorbere og frigive fugt, hvilket gør det ideelt til børn, der har tendens til at svede i søvn.

  Hvad er de vigtigste funktioner at se efter i en sovepose?

  Når du vælger en sovepose til dit barn, er der flere vigtige funktioner, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du sørge for, at soveposen har en god pasform og ikke er for stor eller for lille til dit barn. En for stor sovepose kan være farlig, da barnet kan glide ned i soveposen og muligvis blive kvalt. En for lille sovepose kan være ubehagelig for barnet og begrænse bevægelsen.

  Det er også vigtigt at vælge en sovepose med en sikker lynlås. Lynlåsen skal være let at åbne og lukke for forældrene, men svær for barnet at åbne selv. Dette kan hjælpe med at forhindre, at dit barn kommer ud af soveposen om natten og bliver koldt.

  Hvad koster en sovepose?

  Prisen på en sovepose kan variere afhængigt af forskellige faktorer som kvalitet, brand og design. Generelt set kan du forvente at betale mellem 200 og 1000 kroner for en god kvalitet sovepose til dit barn. Det kan være en god investering at købe en kvalitetssovepose, da den vil vare længere og give større komfort for dit  bar. Husk dog altid at sammenligne priser og læse anmeldelser, før du foretager dit køb for at sikre, at du får den bedste værdi for pengene.

  Læs mere