Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Hvorfor skal jeg vælge kapok?

Kapok - et økologisk og bæredygtigt produkt

Kapokken er 100% naturlig og økologisk naturfiber, der vokser vildt i de tropiske regnskove.

Kapokken indeholder op til 80 % luft og er 8 gange lettere end nogen anden naturfiber i verden og meget mere åndbar end nogen anden naturfiber. De mange supplerende fibre i Kapokken gør at fibren føles silkeblød, hvorfor den også går under navnet silkebomuld. 

På grund af kapokkens unikke struktur absorberes fugt ikke i fibren, som vil forblive tør og blød gennem hele natten. Fibrens isolerende effekt gør at den absorberer den omkringliggende luft, som gør at den er utrolig varmeregulerende. Dette gør den brugbar sommer og vinter, ude som inde. 

Kapokken er blevet brugt i mange år på grund af dets naturlige egenskaber til at isolere, temperaturregulere og transportere fugt bl.a. til at fore snestøvler man brugte til at bestige Mount Everst i 1953.

Kapokken er 100% naturligt, og der bruges ingen pesticider eller insektmidler under produktionen og forarbejdningen. Derfor anbefales kapok produkterne især til allergikere i det den indeholder et naturlig antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider at leve i. 

Cocoon Organic Kapok

Ideen bag Cocoon Organic Kapok udløber fra tanken om at prøve at skabe en række 100% økologiske og naturlige produkter, der kan give folk et alternativ til traditionelle soveprodukter. 

Beklageligvis er kapokfiberen lettere besværlige at indsamle fra de høje træer, idet bunden af træet er fyldt med skarpe torne, og fiberen er også så fin, at den er svær at forarbejde. Af denne grund er kapok produkterne vanskelig at masseproducere, og kapok produkterne er derfor ikke så udbredt, da de er nød til at blive både syet og stoppet i hånden. Produkterne er derfor aldrig 100% ens og kan variere en smule. 

Ved at bruge kapok sikrer man også en bæredygtig produktion og er med til at sikre regnskovens bevarelse, da der hverken er træer eller planter der skal fældes, og ingen dyr, der skal plukkes. 

Vedligeholdelse og vask af Kapok produkterne

Kapok er et naturligt og økologisk produkt, og har ligesom alle andre naturprodukter godt af at blive hængt ud i den friske luft en gang imellem. Oftest er det en god idé at vaske sengeprodukter inden de tages i brug, for at vaske resten af kemiske tilsætningsstoffer ud, men da kapokfibren er 100% økologisk og ikke har nogen speciel duft, behøver hverken vask eller udluftning før produktet tages i brug. 

Grundet kapokkens finere naturfibre, skal kapok produkter dog vaskes og løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde, end almindelige naturfiber produkter. Kapokkens utrolig fine fiberstruktur gør nemlig at vandet lægger sig tæt om fibrene, og gør det derfor en smule sværere at tørre. Det kan lidt sammenlignes med forskellen på ler og sand, hvor lerets mange finere sten også gør det en smule mere vandskelig at tørre. 

For løbende vedligeholdelse af kapokkens fine egenskaber, er det godt at tørretumble produkterne engang imellem, for at holde dem luftige og bløde. Vi anbefaler at tørretumble produkterne 30-40 minutter en gang hver 2. måned eller efter behov.

Har man brug for at vaske sine kapok produkter anbefales det at man vasker det med enzymfrit vaskemiddel ved max 60 grader og undgår brug af skyllemiddel, for bedst at bevare kapokkens naturlige egenskaber. Under vask er det vigtigt med en stærk centrifugering, for at få så meget vand ud af produkterne inden tørring. Det er værd at bemærke, at ved større produkter fx voksendyner, anbefales det at bruge et renseri, da disse produkter kan være for stor til en normal vaskemaskine. 

Er man under tørringen i tvivl om produktet er fuldstændig tørt, kan det være en god ide at tage det ud og lade det ligge og affugte en time eller to. Kan man mærke produktet stadig er en smule fugtigt efter at produktet har ligget lidt, kan man roligt give det en ekstra tur i tørretumbleren. Det anbefales at man ikke bruger tennisbolde til at luftiggøre produkterne når de tørretumbles, som man gør ved andre naturfiber produkter. I stedet anbefaler vi, at man kun tørre et produkt af gangen i tørretumbleren, for at få den bedste effekt. I forbindelse med tørring af kapok produkter, vil der måske dannes små klumper af kapok i enkelte af en dynes rum eller i hovedpuden. Disse kan man let manuelt trække fra hinanden inden produktet igen for en tur i tørretumbleren. 

Find hele vores udvalg HER