Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Alm. stofbleer/gylpeklude

De klassiske gylpeklude er geniale, økonomiske og uundværlige

Her ser du Ko og Ko's udvalg af klassiske økologiske firkantede stofbleer i mange forskellige varianter. Enhver børnefamilie kender til dem og ved at de kan bruges til alt.

De har mange funktioner som gør dem uundværlige i dagligdagen, også er de super holdbare og slidstærke og kan bruges til mange børn. En firkantet stofble kan bruges som gylpeklud, underlag på puslepladsen eller med som pusleklud i pusletasken - også kan den selvfølgeligt bruges som en ble med en nippi nappa og et vandtæt cover

De er alle nøje udvalgt, så du kan være sikker på at få en stofble der er super blød, velsugende og lækker. 

Du finder dem i størrelserne 30x30 cm, 70x70cm og 80x80cm. De fåes i økologisk bomuld fra Popolini eller XKKO eller den blødeste bambus fra XKKO. Birdseye stofbleerne er særlige veleget som ble, fordi den ikke krøller sammen grundet den specielle vævning.

Vi har et bredt udvalg, og du kan både få helt hvide, ublegede eller med prints. Fælles for dem er at de er naturlige, økologiske og bæredygtige.

For mange stofbleer - det begreb findes ikke!

Når du får en lille baby i huset, så kommer der bare et andet behov for hurtigt at tørre gylp eller andet griseri væk med en blød og velsugende klud, der er stor nok til at rumme noget. Derudover er det også et langt mere bæredygtigt valg, end servietter eller køkkenrulle.

Den kan bruges i enormt mange sammenhænge og er en essentiel del af familier med småbørn. Selv når babyerne bliver til børn, kan de stadig bruges i mange sammenhænge, som hagesmæk eller til rengøring.

Husk at vaske dine nye stofbleer før du tager dem i brug for at få dem til at suge bedst muligt.

Hvad er en stofble eller gylpeklud?

Gylpekludene, som de af mange også kaldes, er helt almindelige firkantede stykker stof der enormt slidstærke. En stofble er lavet af vævet stof og har små firkanter, der gør de suger ekstra godt. Det kalder man vaflet vævning. 

De bruges som pusleunderlag, soveunderlag, hovedpude i sengen, barnevognen, slyngevuggen, ja hvor der kan være risiko for at baby 'løber over'. 

Men mange bruger dem også som den første ble, da den er billig, nem og kan tåle mange vaske, samt tørre hurtigt også er de selvfølgeligt bæredygtige. 

På en sommerdag, ja så har du den tør igen på under 30 minutter. 

Faktisk er det altid sådan en stofble med det klassiske mormor-fold, jordemoderen sætter omkring barnet efter fødslen. På den måde kan de se at der er det gennemløb der skal være. Det kan ikke spores i de super absorberende engangsbleer. 

Hvorfor skal du have stofbleer?

Kort sagt: fordi den er uundværlig! 

De bruges som pusleunderlag, soveunderlag, hovedpude i sengen, barnevognen, slyngevuggen, ja hvor der kan være risiko for at baby 'løber over'.  å sommerdage kan den dække for den værste sol eller bruges som et tyndt og blødt tæppe. 

Stofbleer er lavet af lækkert blødt bomuld eller bambus, og er skånsom mod babys sarte hud. Det er hypoallogent og fremkalder ingen allergiske reaktioner – det er rendyrket naturlighed. 

Hvor mange skal du bruge?

Hvis du bruger stofbleerne som en ble til baby, anbefaler vi alt ca. 40 styks til at starte med. Så kan man altid supplere hvis man får brug for flere. Det smarte ved dem, er nemlig at de tørre på ingen tid. 

Bruger du dem udelukkende til gylp eller andet, så anbefaler vi 20-25 stykker, da baby nemt kan bruge 6-8 stofbleer på en dag. 

Du vil bruge mange af dem, endda mere end du tror er muligt, så køb ind, inden din lille kommer. Stol på os- du vil blive glad for, at du gjorde det.

Sådan vasker du stofbleerne

Kig altid på plejeetiketten og følg anvisningerne. Stofbleerne i bambus kan typisk klare 40-60 grader og rene bomuldsstofbleer kan tåle op til 95 grader. Vi anbefaler vask på 60 grader, da 95 grader både er hårdt for stofbleerne, men også for miljøet. Det udleder nemlig en del CO2 og det vil vi selvfølgeligt gerne minimere.  

Vi anbefaler derfor at dine stofbleer bliver vasket med dit andet vasketøj. 

Hvad koster stofbleer?

Stofbleer er generelt økonomiske og billige. De koster ca. 30-40 kr pr styk, alt efter hvilken en du går efter. Vi har mange gode pakker, og uanset hvilken en du vælger, kan du være sikker på at få stofbleer i høj kvalitet og til gode priser. 

Økologiske stofbleer i høj kvalitet

Økologisk bomuld med en GOTS-certificering (Global Organic Textile Standard) dyrkes uden brug af kemisk sprøjtning og ved at udnytte naturlovene.

Naturlig biodiversitet, afgrøderotation og kompostgødning holder jorden sund og rig på næringsstoffer. I stedet for at bruge kemiske midler, fjernes ukrudt ved manuel lugning og hakning, muldning, mere effektiv vanding og dyrkning af flere plantearter sammen. Der er mange initiativer i brug, for at holde produktionen så naturlig og så minimalt invasiv som muligt.

Kun naturlige insekticider anvendes, og forskellige metoder (såsom plantning af bestemte afgrøder) fremmer forekomsten af naturlige fjender af planteskadedyr. Plukning af bomuldsblomsterne foregår ofte manuelt eller ved andre meget skånsomme metoder og altid uden brug af kemikalier til at afblade planterne.