Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Babybæring

Babybæring er en praksis, hvor en forælder eller en omsorgsperson bærer en baby eller barn tæt på sin krop ved hjælp af et bæreredskab. Bæreredskabet er for mange et uundværligt redskab i hverdagen og der er mange fordele ved at bære sit barn. 

Vi har et bredt udvalg af bæreredskaber og tilbehør. Her kan du se et kort overblik over de forskelllige typer. 

 • Bæreseler: Kan typisk bruges til bæring på maven, hoften og ryggen. Har mavebælte og skulderstropper som justeres med spænder.  
 • Fly Tai: Kan typisk bruges til bæring på maven, hoften og ryggen. Mavebæltet og skulderstropper er viklehaler og bindes efter behov. 
 • Fly Click: Kan typisk bruges til bæring på maven, hoften og ryggen. Mavebæltet er med spænde og skulderstropper er viklehaler og bindes efter behov. 
 • Onbuhimo: Primært beregnet til rygbæring i kortere tid. Der er ikke mavebælte og barnet bæres som en rygsæk. 
 • Ringslynger: Kan typisk bruges til bæring på maven og hoften, kan med øvelse også bryges til bæring på ryggen. 
 • Fastvikler: Kan bruges til bæring på maven, hoften og ryggen. Et langt stykke fastvævet stof som kan bindes på mange forskellige måder efter behov.
 • Strækvikler: Kan typisk bruges til bæring på maven. Et langt stykke strækstof som kan bindes på mange forskellige måder efter behov.
 • Bære T-shirt: Er bundet på forhånd og lavet til nyfødte. 
 • Tilbehør til bæreseler: Tæpper og bærecovers. 

Der findes et hav af forskellige bæreredskaber, og det kan være overvældende at skulle forholde sig til de mange muligheder og sætte sig ind i de forskellige typer. Selvom vi hos Ko og Ko ikke er uddannede slyngevejledere, har vi et stort kendskab til vores bæreredskaber og samarbejder tæt med uddannede slyngevejledere. Du kan derfor være tryg ved at spørge os, om hjælp og vejledning. 

Det er vigtigt for os, at du føler sig tryg ved at bruge dit bæreredskab, så du kan opleve glæden og de mange fordele ved at bære dit barn. Du kan læse mere om de forskellige fordele nedest på siden. 

Udvalgte kategorier

Babyer er fra naturens side skabt til at blive båret rundt og være i sikkerhed hos barnets primære omsorgsperson. Når barnet bliver ældre og selv kan komme rundt, er der stadig mange gode ting ved at bære sit barn. 

 • Tæt kontakt: Når du bærer dit barn tæt på din krop, giver det mulighed for tæt hud-til-hud kontakt, som er utroligt vigtigt kan hjælpe med at opbygge en tæt forbindelse mellem dig og din baby. 
 • Styrker bindingen: Babybæring kan hjælpe med at styrke bindingen mellem forældre og deres børn. Det kan også øge forældres selvtillid og give en følelse af kontrol, da de føler, at de kan reagere hurtigt på deres barns behov. 
 • Støtter babyens udvikling: Når babyer bliver båret tæt ind til deres forældre, kan de føle sig mere sikre og støttede, hvilket kan hjælpe med at regulere deres vejrtrækning, reducere stressniveau og hjertefrekvens. Det kan også hjælpe med at styrke deres muskler og motoriske færdigheder, da de føler sig mere trygge og kan udforske deres omgivelser fra en sikker position. 
 • Bevægelsesfrihed: En af fordelene ved babybæring er, at det giver forældrene mulighed for at bevæge sig frit, mens de stadig kan holde deres baby tæt på kroppen. Dette gør det muligt for forældre at fortsætte med deres daglige aktiviteter, mens de stadig kan give deres baby den nødvendige opmærksomhed og trøst.

Det er dog vigtigt at huske, at ikke alle babyer kan lide at blive båret, og at det er vigtigt at vælge den rigtige type bæreredskab og den rigtige størrelse for dit barn for at sikre maksimal komfort og sikkerhed. Det er også vigtigt at følge de rigtige instruktioner for at undgå skader eller risici.

Hvis dit barn ikke kan lide at være i bæreredskabet, så kan det skyldes låsninger eller spændinger i kroppen der kan komme i forbindelse med gravidteten eller fødslen. Det kan derfor være en fordel at opsøge en behandler, for en professionel undersøgelse.